Wij hebben twee nieuwe (beton en deel hellend staal) daken voorzien van dakbedekking. Daarnaast op het hellende (stalen) dak een daktuin aangebracht. Verder 3 reinwaterkelders en de dieselopslagkelder gerenoveerd. De uitvoerig is goed verlopen, in het werk waren de aansluitingen van het hellende naar het vlakke dak toch net wat anders maar dat hebben we samen met Van Wylick perfect kunnen uitvullen.
Het zuiveringsgebouw met het landschap op het dak gaat volledig op in de omgeving. Het naastgelegen pompengebouw heeft een groen, schuin dak met vaste planten en een groene gevel. In de gesloten delen van de gevel van het zuiveringsgebouw zie je letterlijk de opgetilde aardlagen. In de transparante delen stroomt het licht juist naar binnen. Met dit ontwerp wordt de biodiversiteit gestimuleerd. In het landschap komen waterpartijen en diverse soorten bomen worden terug geplaatst. Op deze manier neemt het gebouw geen ruimte in maar geeft het juist ruimte terug aan haar omgeving. Water, natuur en techniek komen zo samen op één plek. De groene heuvel, waarin het pompengebouw is opgenomen, refereert aan de opvallende reinwaterkelderheuvels van het Brabant Water terrein. Hierin bevindt zich een kelder met technische installaties.
De groene gevel geeft voordelen voor energiebesparing en waterinfiltratie en verrijkt de biodiversiteit met verschillende soorten gras, planten en insecten. Het gebouw heeft een bijzonder interieur met een houten constructie, vliesgevel en plafond, waar wandtegels als kunstwerk het verhaal van Brabant Water vertellen. Deze keramische wandtegels, gemaakt door studio Lotte de Raadt en Kirstie van Noort, zijn gepigmenteerd door ijzerslib, een restproduct afkomstig uit de bereiding van drinkwater van Brabant Water. Zo krijgt restmateriaal van de drinkwaterproductie een nieuw leven.
Deze werkzaamheden hebben we uitgevoerd in opdracht van Stevacon Bouw en Limburg Wessem.